Skoro svi pacijenti na kovid odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu sa upalom pluća i na kiseoniku
printscreen Vesti Paracin

Skoro svi pacijenti na kovid odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu sa upalom pluća i na kiseoniku

Na kovid odeljenju paraćinske Opšte bolnice hospitalizovano je 79 pacijenata. „Šest pacijenata je na neinvazivnoj ventilaciji, a skoro svi hospitalizovani primaju neki oblik kiseoničke terapije. Upalu pluća ima 90% hospitalizovanih“, rekao je za „Vesti“ direktor Opšte bolnice u Paraćinu dr Saša Bacić. On je dodao da je samo juče u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno 154 pregleda.

„Ponovo se vraćamo na brojeve iz novembra i decembra prošle godine kada smo imali najveći broj hospitalizovanih. Svakog dana je brojka novozaraženih u Paraćinu na vrhu liste u Srbiji“, naglasio je dr Bacić i dodao da građani očigledno nisu poštovali mere prevencije koje su najznačajnije u suzbijanju epidemije.

Prema podacima kovid ambulante Dom zdravlja u Paraćinu je u nedelju, 7. marta zabeležen je 51 slučaj infekcije korona virusom. Urađeno je 76 pregleda, od čeka se 55 osoba prvi put javilo sa sumnjom na infekciju korona virusom. Broj osoba obolelih od kovida 19 u Paraćinu, testiranih preko kovid ambulante Doma zdravlja, samo od 1. do 7. marta iznosi 407.