Šahovski turnir za srednjoškolce u domu učenika „Srećno“

Šahovski turnir za srednjoškolce u domu učenika „Srećno“

Podeljeni u dve kategorije, 27 učenika nadmetalo se u šahovskim sposobnostima u ćuprijskom Domu učenika „Srećno“ gde je po drugi održan Šahovski turnir za srednjoškolce. On je nastao kao aktivnost povodom pola veka postojanja doma za učenike i polako prerasta u jednu lepu tradiciju kaže Dalibor Gilić, vaspitač u domu i organizator turnira.

Od ukuprnog broja prijavljenih učesnika takmičilo se 6 devojčica i 21 dečak iz različitih ćuprijskih i jagodinskih srednjih škola. Većina njih šahom se bavi već par godina, dok su pojedini rekli da je ideja za učešćem na turniru nastala iz želje za oprobavanjem u novim stvarima.

Saradnja ćuprijskog i jagodinskog doma za učenike srednjih škola odlična je godinama unazad kaže Goran Stanimirović, vaspitač u jagodinskom domu i  rukovodilac šahovske sekcije. On dodaje da su zajedničkim snagama postigli veoma zavidne rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima u šahu.

Gilić je istakao da će proslava 51. rođendana Doma učenika „Srećno“ biti propraćena nizom različitih aktivnosti u kojima će svako od učenika imati mogućnost da pronađe neku za sebe.

Rukovodioci šahovskih sekcija nadaju se da će ovaj turnir postati tradiciija i da će se broj zainteresovanih učenika povećavati. Njihova ideja je da u narednim godinama u skladu sa mogućnostima prošire kapacitete te da jedna od opština učesnica bude i Paraćin.