Krušik iz Valjeva pobednik  Prve šahovske lige centralne Srbije, OŠK Paraćin sedmi na ovom takmičenju

Krušik iz Valjeva pobednik Prve šahovske lige centralne Srbije, OŠK Paraćin sedmi na ovom takmičenju

Pobednik Prve šahovske lige centralne Srbije je Šahovski klub Krušik iz Valjeva koji je u prethodnih desetak dana ostvario naveći broj poena.

Na ovom turniru koji je održan na bazenima Prestiž u Paraćinu učestvovalo je jedanaest ekipa među kojima i OŠK Paraćin koji kao klub domaćin spada u organizatore.

Predsednik paraćinskog kluba i dugogodišnji sudija Saša Jevtić je na kraju turnira rekao da je pobednik odlučen u veoma zanimljivoj završnici i da je Krušik retko ko smatrao favoritom na turniru.

Protiv četiri po rejtingu najbolje ekipe, šahisti Krušika ostvarili su tri pobede i jedan nerešen rezultat, pa su sasvim zasluženo osvojilo prvo mesto.

Mesto u ovoj ligi izgubio je Šah klub Borac iz Čačka koji je nepažnjom članova svoje ekipe izgubio mesto u na ovom takmičenju negde oko 4. kola.

Na kraju turnira Krušik je dakle osvio 1. mesto kada je poslednje kolo odručivalo o prvaku, drugo je pripalo šahistima Sloge iz Kraljeva, Mladost Lučani došao je do trećeg, a četvrto je pripalo prvotimcima Radničkog iz Kragujevca.