Rukometaši Paraćina pobedili Mačvu u Hali sportova

Rukometaši Paraćina pobedili Mačvu u Hali sportova

Rukometaši Paraćina pobedili su Mačvu, lidera Prve lige Zapad. Paraćinci su pred domaćim navijačima u sjajnoj atmosferi savladali lidera sa čak deset golova razlike 38:28 u utakmici 15. kola. Trener Bojan Stanković je bio prezadovoljan nakon sjajne predstave Paraćina i istakao važnu ulogu navijača u Hali sportova.

Ovo je bio tek treći poraz Mačve od starta prvenstva, a zanimljivo ekipa iz Bogatića je formalno bila domaćin u ovoj utakmici zbog zamene domaćinstva u jesenjem delu sezone. Dugogodišnji trener poražene ekipe Vladimir Stevanović pohvalno je govorio o Paraćinu koji im je najozbiljniji konkurent za prvo mesto u ligi do kraja prvenstva.

Do kraja šampionata ostalo je još sedam kola pa Paraćin sa pravom može da se nada čak i prvom mestu u ligi ukoliko nastavi sa ovakvim partijama i plasmanu u Superligu što je drugi rang takmičenja. Pobeda od 10 golova razlike je veoma važna jer u slučaju istih broja bodova Paraćin će imati prednost jer je u prvoj utakmici u Bogatiću poražen sa 5.

Mačva vodi na tabeli sa 24 boda, a Paraćin ima svega dva manje dok je Zlatar treći sa 21 bodom. U narednom 16. kolu Paraćin će u Hali sportova dočekati petoplasiranu Mladost, Mačva gostuje Lokomotivi u Lapovu, a Zlatar dočekuje Jagodinu.