Rezultati izbora u Paraćinu poništeni i u Šavcu i u MZ Centar 3

Rezultati izbora u Paraćinu poništeni i u Šavcu i u MZ Centar 3

Pored rezultata izbora sa biračkog mesta 25 u Busilovcu, Opštinska izborna komisija juče je donela odluku da budu poništeni i rezultati izbora u MZ Centar 3 na biračkom mestu broj 11 i MZ Šavac na biračkom mestu broj 54, rekao je za Kanal M predsednik komisije Andreja Nikolić. Prigovore na regularnost podneli su predstavnici liste „Pokret za selo i grad“, a oni se odnose na rodbinske veze u biračkim odborima – na jednom mestu su u biračkom odboru bili supružnici, a na drugom rođena braća.

Još dva podneta prigovora su odbačena. Jedan je bio uložen na regularnost glasanja u Popovcu, a drugi se odnosio generalno na regularnost izbornog procesa u opštini Paraćin.

Da podsetimo, Opštinska izborna komisija je u ponedeljak poništila rezultate izbora na biračkom mestu broj 25 u Busilovcu. Takva odluka je doneta posle prigovora predstavnika liste „Pokret za selo i grad“ koji se odnosio na pokušaj dopisivanja imena i prezimena jednog birača na izvodu iz Jedinstvenog biračkog spiska.

Kao i u slučaju poništavanja rezultata u Busilovcu, rok za žalbe na odluke Opštinske izborne komisije je 24 sata, nakon čega Upravni sud donosi odluku hoće li izbori na ovim biračkom mestima biti ponovljeni. Ukoliko se to dogodi, rok za ponavljanje izbora na biračkim mestima 11 i 54 je 7 dana.

Tek nakon eventualnog ponavljanja izbora na ovim biračkim mestima ili odluke Upravnog suda da prizna rezultate Opštinska izborna komisija moći će da proglasi konačne rezultate glasanja u Opštini Paraćin. Tada će početi da teče rok od 15 dana za sazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine Paraćin.