Prošle godine u Paraćinu sklopljeno više od 300 brakova

Prošle godine u Paraćinu sklopljeno više od 300 brakova

Na teritoriji opštine Paraćin u 2021. godini zaključeno je 312 brakova. Prema podacima paraćinske matične službe u prethodnoj godini zabeležen je nešto veći broj venčanja u odnosu na 2020. u kojoj je sudbonosno da izgovorilo 209 parova. Zbog pandemije korona virusa mladenci su se uglavnom odlučivali na to da ovaj čin bude realizovan u svečanoj sali za venčanja uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Zanimljivo, tokom 2021. godine na teritoriji opštine Paraćin sklopljeno je i nekoliko internacionalnih brakova. Prema rečima matičarke Brankice Zlatojević  i u ovoj godini taj trend je nastavljen.

Iako još uvek nije poznato kakve nas epidemijske mere očekuju u narednom periodu, zaljubljeni parovi uveliko rezervišu svoj datum za venčanje. Prema podacima zaposlenih u matičnoj službi poslednje venčanje koje je zakazano, biće realizovano 26. oktobra. Oni koji još uvek nisu, a planiraju da podnesu zahtev za venčanje, imaju tri mogućnosti prilikom odabira. Cena takse venčanja radnim danima od 7.30 do 15.30 iznosi 780 dinara, van radnog vremena je 1.300, dok će vas dolazak matičara na teren koštati 7.850 dinara.