Promocija programa podrške za preduzetnike i privredna društva u Paraćinu

Promocija programa podrške za preduzetnike i privredna društva u Paraćinu

U saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, opštinom Paraćin, Regionalni inovacioni Start up centar priredio je Paraćincima jedno zanimljivo i korisno predavanje tokom koga je promovisan program podrške za preduzetnuke i privredna društva. Predstavnica agencije iz Kragujevca ovom prilikom je predstavila prisutnima aktuelne programe podrške koje je raspisao fond za razvoj Republike Srbije.

 

Fond za razvoj Republike Srbije programe realizuje preko kreditne linije evropske investicione banke, a privrednici će u narednom periodu imati mogućnost da konkurišu po dva osnova. Ukoliko žele da izgrade poslovni prostor, kupe poslovni prostor ili nabave opremu imaće priliku da konkurišu za investicioni kredit kaže Milica Čukarić, predstavnica agencije.

Kada su u pitanju trenutno aktuelni programi, pravo na konkurisanje imaju firme koje posluju duže od dve godine. S obzirom na to da je ovo prva godina kada fond realizuje programe preko kreditne linije evropske investicione banke, skoro sve delatnosti imaće priliku da apliciraju.

Ono što fond za razvoj Republike Srbije razlikuje od klasičnih bankarskih kredita je i taj što ima odlične programe za početnike, odnosno start up firme, kaže Milica Čukarić. Ona dodaje da kod standardnih bankarskih kredita jedan od uslova je i taj da start up firma posluje duži vremenski period kako bi mogla da aplicira za kredit, dok kod republičkog fonda to nije slučaj.