Promocija javnih poziva NSZ

Promocija javnih poziva NSZ

Nacionalna služba za zapošljavanje predstavila je ovogodišnje konkurse i projekte u paraćinskom Regionalnom inovacionom start up centru. Ovim putem poslodavci sa teritorije naše opštine mogli su da dobiju sve potrebne podatke o raspoloživim radnim mestima i aktuelnostima ove službe, kaže Svetlana Mitrović, v.d. direktora filijale u Jagodini.

Prošle godine sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje 250 lica sa teritorije Paraćina angažovano je po različitim programima, a veliko interesovanje pokazali su i ostali poslodavci sa teritorije celog Pomoravlja, podaci su jagodinske filijale.

Pored prezentacije javnih poziva i konkursa, poslodavcima su predstavljene i ostale usluge, nefinansijske prirode, koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje. Jedna od njih koja se poslednjih godina pokazala kao korisna poslodavcima je psihološka procena kandidata, kaže Mitrovićeva.

Nacionalna služba za zapošljavanje ima i online platforme, preko kojih nezaposlena lica i poslodavci mogu doći do potrebnih informacija. Pored sajta www.nsz.gov.rs postoji i viber grupa, preko koje mogu da se informišu i dobiju najaktuelnije informacije.