Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Centar Ministarstva odbrane lokalne samopurave Jagodina promovisao je u Paraćinu dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobaljavanje za rezervne oficire. Cilj medijske promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka je da građanima približi i pojasni obavezu uvođenja u vojnu evidenciju, kao i način prijavljivanja kandidata.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka zainteresovani podnose putem mail-a, na šalterima Pošte kao i dolaskom u centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta.

Promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka koja je bila održana u paraćinskom Pozorištu prisustvovao je veliki učenika. Neke od njih pitali smo zašto im je ovo predavanje bilo korisno.

Vojska Srbije nudi bolje uslove onima koji se odluče da dobrovoljno odsluže vojni rok sa oružjem, koji se ogledaju u određenoj finansiskoj nadoknadi tokom služenja vojnog roka. Uz to postoji i mogućnost zaposlenja i nastavka karijere u Vojsci Srbije.

Načelnik centra Ministarstva odbrane lokalne samopurave Jagodina, major Branko Golubović istakao je da postoje četiri uputna roka, a to su mart, jun, septembar i decembar. On je pozvao sve mlade osobe da se prijave na vreme, kako bi se izbegle eventualne gužve oko procedure prilikom upisa.