Projekat Doma omladine „Oživimo Paraćin”

Projekat Doma omladine „Oživimo Paraćin”

U želji da Paraćincima ukaže na značaj očuvanja kulture i tradicije, Dom omladine u Paraćinu pokrenuo je projekat „Oživimo Paraćin”. Ideja ove ustanove je da pojedine lokacije u gradu ožive oslikavanjem murala. Naše sugrađane pitali smo čiji mural bi voleli da vide u našoj opštini.

Cilj projekta Doma omladine „Oživimo Paraćin” je promovisanje i pružanje podrške talentovanim i kreativnim umetnicima koji će osilikavanjem murala stvoriti jedan inovativni, urbani i atraktivni izgled Paraćina. Putem društvenih mreža zainteresovani sugrađani imaju mogućnost da popune upitnik i predlože čije likove bi voleli da vide na oslikanim površinama.

Svi zainteresovani umetnici koji žele da učestvuju u ovom projektu, moći će već od srede da se prijave u Dom omladine. Prema rečima v.d. direktorke Doma omladine Jelene Vidosavljević, murali će biti velikih formata, na više lokacija.

Ukoliko epidemijska situacija i vremenske prilike budu povoljne, početak radova na prvom muralu očekuje se već za dvadesetak dana. Paralelno sa ovim, Dom omladine uveliko priprema nove projekte koje će svojim sugrađanima predstaviti narednih nedelja.