Privode se kraju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u bivšoj Niškoj ulici

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u bivšoj Niškoj ulici

Rekonstrukcija vodovodne mreže u nekadašnjoj Niškoj ulici privodi se kraju. Radovi na postavljanju novih cevi većeg prečnika koji obezbeđuuju bolji pritisak i redovnije vodosnabdevanje traju oko dva meseca.

Zaposleni u JP Vodovod iz Paraćina koriste lepo vreme poslenjih dana kako bi ovaj posao završili do kraja godine.

Radovi se obavljaju na dve lokacije, a zaposleni su u stalnoj su komunikaciji sa svojim nadređenima. Osim novih cevi na ovoj trasi postavljeni su i specijani ventili koji će u velikoj meri olakšati put do eventualne popravke u budućnosti kao i stabilnije vodosnabdevanje u ovom naselju.

Ovaj projekat se sprovodi preko kredita Nemačke razvojne KfW banke koja je finansirala i zamenu cevi glavnog dovoda vode u Paraćin. Planovi JP „Vodovod“ su veliki jer će prema planovima naredne godine biti zamenjeno okok četiri kilometara vodovodnih cevi.

Opština Paraćin je deo projekta „Čista Srbija“ koji podrazumeva zamenu kanalizacionih cevi kao i izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Početkom naredne godine duž cele bivše Niške ulice uslediće vraćanje kolovoza u prvobitno stanje, odnosno asfaltiranje na mestima gde je urađena rekonstrukcija vodovodne mreže.