Prijem novih članova u KUD „Spasovdanski vez“

Prijem novih članova u KUD „Spasovdanski vez“

Kulturno-umetničko društvo „Spasovdanski vez”, sa tradicijom dugom više od deset godina, vrši upis novih članova. Prva upisna proba održana je protekle subote, u seoskom Domu kulture, a predsednik ovog folklornog ansambla Aleksandar Mihajlović govorio je za Kanal M kako je ona protekla.

Ovom prilikom zatekli smo više od 15 mališana koji su sa svojim roditeljima došli da pogledaju probu ovog folklornog društva, kako bi se odlučili da li žele da postanu deo ove sjajne ekipe. Iako najmlađi nisu bili raspoloženi za priču, pitali smo neke od članova pripremne grupe koliko dugo se bave folklorom i zašto je on njihov izbor.

Saša Stevanović je umetnički rukovodilac Spasovdanaca i jedan od koreografa koji radi sa novim članovima, odnosno sa pripremnim i izvođačkim ansamblom. Ovom prilikom pitali smo ga kako izgleda proba i koliko je novim članovima potrebno da nauče da igraju.

Iako je starosna granica šest godina, iz ovog folklornog društva kažu da rado prave izuzetak i da su i mlađa deca dobrodošla da postanu njihovi članovi. Za sebe kažu da se po mnogo čemu razlikuju od ostalih kulturno-umetničkih društava, a osim folklora moguće je oprobati se i u glumi.

Naredna upisna proba zakazana je za subotu od 17 časova u seoskom Domu kulture, pa svako ko ranije nije bio u mogućnosti da dođe moći će to da učini ovog vikenda.