Prezentacija obrazovnih profila Muzičke škole Milenko Živković

Prezentacija obrazovnih profila Muzičke škole Milenko Živković

Više stotina mališana u dve grupe posetili su paraćinsko pozorište kako bi poslušali svoje drugare, polaznike Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ u Paraćinu. U pozorištu je održana prezentacija ove škole za učenike mlađih razreda osnovnih škola „Radoje Domanović“, „Momčilo Popović Ozren“ i „Stevan Jakovljević“. Prezentacija je osmišljena tako da se dečacima i devojčicama predstave neki od učenika Muzičke škole koja već izvesno vreme obaveštava decu i njihove roditelje o upisnim rokovima.

Školarcima su se predstavili pijanisti, učenici na violončelu, harmonici i još nekoliko instrumenata. Atmosfera je u paraćinskom pozorištu bila sjajna, a učenici su često aplauzima nagradili polaznike Muzičke škole za izvođenje jedne kratke numere. Vršilac dužnosti direktora OMŠ „Milenko Živković“ Simonida Pešić kratko je objasnila zašto je sviranje instrumenta i bavljenje muzikom u ranoj mladosti odličan izbor.

Podsećamo, zainteresovani se mogu upisati u muzičko zabavište, pripremni razred, četvorogodišnje i šestogodišnje obrazovanje. Termini polaganja prijemnih ispita su 27. maj i 10. jun, a prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita moguće je u sekretarijatu škole svakog radnog dana od 9 do 15 časova.