Prezentacija javnih poziva za 2021. godinu

Prezentacija javnih poziva za 2021. godinu

Za poslodavce i preduzetnike u opštini Paraćin održana je prezentacija nedavno objavljenih javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje. Cilj sastanka je promocija raspisanih javnih poziva, konkursa i mera usmerenih na nezaposlena lica i poslodavce ali i na unapređenje partnerstva sa lokalnim samoupravama.

Nacionalna služba za zapošljavanje početkom aprila otpočela realizaciju programa mera i zapošljavanja, a raspisano je i 13 javnih poziva za nezaposlena lica i poslodavce iz privatnog sektora.

Prezentovanjem programa i mera aktivne politike zapošljavanja Filijala Jagodina podiže nivo informisanosti o nefinansijskoj i finansijskoj podršci koju pruža u cilju smanjenja nezaposlenosti u Pomoravskom okrugu.

Ovakav vid prezentacije od velikog je značaja za naše sugrađane, istakla predsednica lokalnog saveta za zapošljavanje Marija Milenković. Ovaj savet formiran je nedavno i njegova uloga je višestruka.

Na evidenciji nezaposlenih u Paraćinu trenutno se nalazi 6.626 osoba, što je manje za 0,13% u odnosu na prethodnu godinu. Prema

podacimaNacionalne službe za zapošljavanje u Pomoravlju se trenutno nalazi 22.636 nezaposlenih lica, što je dosta manje u odnosnu na mart 2020. godine.