Preporuka paraćinske biblioteke za jun

Preporuka paraćinske biblioteke za jun

Paraćinska Narodna biblioteka “dr Vićentije Rakić” izdvojila je par pisaca čije knjige preporučuju za čitanje tokom juna. Jedan od njih je i Peter Handke, austrijski književnik, o kome je pisao i Emir Kusturica.

Osim Handkea,iz paraćinske blbioteke preporučuju i stvaralaštvo Mirjane Drljević. Rođena je 1971. u Beogradu, autorka je drame “San o Svetom Petru Cetinjskom” igrane u Crnogorskom narodnom pozorištu i javno čitane u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i drame “Suncokreti” izvođene u Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu.

Oto Oltvanji je rođen 1971. godine, odrastao je u Subotici, živi i radi u Beogradu. Autor je nekoliko romana, objavio je pedesetak pripovedaka u časopisima i antologijama, od kojih su neke sakupljene u zbirci “Priče misterije i magije”, a njegove knjige takođe preporučuju iz gradske bibilioteke za čitanje ovog meseca.

Prema statistici koju sprovodi NB “dr Vićentije Rakić” prošlogodišnji broj korisnika premašio je očekivanu vrednost, te je na kraju 2023. bilo aktivnih 2906 članova u odnosu na očekivanih 2600.

Pored toga što raspolaže velikim brojem naslova, NB “dr Vićentije Rakić” ima i značajnu ulogu u kulturnom životu, jer se u njoj organizuju književne večeri, promocije, susreti sa poznatim književnicima i razne izložbe slika i fotografija.