Predstavljanje knjige “Svetionik zdravlja, čista duša – čisto tijelo” u KC Paraćin

Predstavljanje knjige “Svetionik zdravlja, čista duša – čisto tijelo” u KC Paraćin

Hadži Zoran Vukašinović, narodni travar poznat širom Srbije, pisao je svoju knjigu “Svetionik zdravlja, čista duša – čisto tijelo” čak 18 godina. On je ovo svoje delo prvi put predstavio paraćincima prethodne večeri u Kulturnom centru, a prisutni su bili u prilici da saznaju odakle je bolest, kako ona dolazi i da li smo je svesni.

Vukašinović je ovom prilikom istakao da su dve osnovne stvari za izlečenje svake bolesti pokajanje i praštanje. On dodaje da bez iskrenog pokajanja čoveka nema ni telesnog zdravlja, a ljubav i vera takođe igraju veliku ulogu na putu ozdravljenja.

Svima je dobro poznata narodna izreka “Zdrav čovek ima milion želja, a bolestan samo jednu – da ozdravi”. Vukašinoć objašnjava da dolest treba sprečiti i ne dozvoliti joj uđe u naše domove, već je treba preduhitriti i ne dozvoliti da utiče na naše i zdravlje naših potomaka.

Tokom predstavljanja knjige “Svetionik zdravlja, čista duša – čisto tijelo”, autor je govorio o tri stvari – miru u duši, hrani i travama. Trenutno radi na pisanju još dve knjige, koje će sadržati podnaslove “viljuška kopa grob” i “trave kao antibiotici”.

Nenad Jevtić, direktor Kulturnog centra Paraćin, ovom prilikom zahvalio se hadži Zoranu Vukašinoviću na dolasku po prvi put u naše krajeve, pozitivnoj energiji i rečima razuma koje su nam uvek potrebne.

Hadži Zoran Vukašinović poreklom je iz Rogatice, živi u Beogradu, a na pitanje da nam kaže nešto o sebi rekao je: “Ja sam na prvom mestu Srbin, na drugom čovek, a na trećem travar”.