Predstava „Radovan III“ učenika MEŠ-a u paraćinskom pozorištu

Predstava „Radovan III“ učenika MEŠ-a u paraćinskom pozorištu

Jednu od najsmešnijih, ali i najzahtevnijih pozorišnih predstava, „Radovan III“ Paraćinci su imali priliku da pogledaju u svom pozorištu. Njeni akteri nisu bili poznati glumci, već učenici druge i četvrte godine Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu, što je ovu komediju učinilo još zanimljivijom. Na ideju da baš ovu predstavu izvedu u paraćinskom pozorištu došao je Mihajlo Cvetković koji je igrao ulogu Radovana.

Publika je sa oduševljenjem posmatrala dijaloge i nije mogla da sakrije uzbuđenje. Još zanimljivije bilo je glumcima na pripremama koje su počele januara meseca.

Učenici Mašinsko-elektrotehničke škole su u saradnji sa profesorima u maloj meri izmenili tekst, ali je predstava u Paraćinu imala dosta sličnosti sa onom u kojoj glavnu ulogu igra Zoran Radmilović.

Pored toga što su talentovani, učenici ove srednje škole su pokazali i da su humani. Sav prikupljen novac usmerili su za pomoć u lečenju malog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Šteta bi bila da ovo bude jedina izvedba predstave „Radovan III“ učenika Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu. Zato su najavili da će za mesec dana ponovo nasmejati publiku, ali u nekoj od susednih opština.