Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić posetio Paraćin

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić posetio Paraćin

Srpska odbojka se već godinama nalazi u krizi i mi tražimo modele kako da iz nje izađemo“, jedan je od zaključaka nakon sastanka predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića sa predstavnicima lokalne vlasti u Paraćinu. Paraćinski odbojkaši u poslednjih nekoliko sezona postižu odlične rezultate, napreduju iz godine u godinu i to je jedan od razloga dolaska legendarnog trenera nekadašnje Jugoslavije u Paraćin.

A ambicije Odbojkaškog kluba Borac su visoke, tako bar razmišljaju članovi ni rukovodstvo kluba. Iako igraju drugi rang takmičenja Prvu odbojkašku ligu Srbije, smatraju da su kadri da se bore za sam vrh tabele pa možda i za plasman u Superligu. Za to im je ipak potrebno mnogo više novca kako bi zadržali mlade talente u Paraćinu i sa njima u timu krčili put ka željenom cilju.

Zorana Gajića je u Predsedništvu dočekao pomoćnik predsednika opštine Paraćin Milan Simić sa saradnicima. On je nakon sastanka rekao da je razgovor sa čelnicima Odbojkaškog saveza bio iskren i konstruktivan, da su svesni kako velikog uspeha paraćinskih odbojkaša tako i činjenice da ovom klubu sleduje više novca da bi nastavili uspon ka najvišem rangu takmičenja u Srbiji.

Nakon prijema u opštinskim prostorijama Zoran Gajić je sa domaćinom obišao trening odbojkašica Borca, tek nedavno oformljene sekcije. Osim njih i seniora u klubu postoje selekcije pionira i kadeta.

Gajić je podsetio da Odbojkaški savez Srbije već godinama plaća sve sudijske troškove za tri lige i da podstiče rad trenera sa decom  u školama odbojke širom Srbije.

Odbojkaški klub Borac je jedini sportski kolektiv u Paraćinu koji igra drugi savezni rang takmičenja. Njegovi igrači i funkcioneri ubeđeni su da mogu da se bore sa sam vrh tabele u Prvoj ligi Srbije samo kada bi imali malo veću finansijsku podršku.