Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla poplavljena područja u Ćićevcu

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla poplavljena područja u Ćićevcu

Predsednica Vlade Republike Srbije  Ana Brnabić, koja predsedava Radnom grupom za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava, obišla je poplavljena područja u Ćićevcu.

U cilju sagledavanja posledica poplava premijerka je razgovarala sa predsednicom opštine Ćićevac dr Mirjanom Krkić, nakon čega je obišla poplavljena domaćinstva Slobodana Ljubisavljevića i Miljane Andrejević u Pojatu.

Predsednica Vlade Republike Srbije u pratnji ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković, direktora Srbijavode Gorana Puzovića i gradonačelnice Jasmine Palurović obišla je i poplavljena domaćinstva u Mrzenici, kao i deonicu novog autoputa.

Premijerka u Vladi Srbije Ana Brnabić rekla je posle posete poplavljenim domaćinstvima u selima Pojate i Mrzenica da i na ovaj način šalje poruku da je država uz njih i da ćemo zajedno prevazići i ovo.

Premijerka je istakla da tamo gde je država 2014. godine, posle velikih poplava ulagala i radila, sad je bilo najmanje problema. Ona je rekla da je u toku pravljenje evidencije pričinjene štete.

Premijerka Brnabić rekla je da se mora dodatno ulagati u sisteme zaštite.

Pored premijerke Srbije, poplavljena domaćinstva u selima Pojate i Mrzenica obišli su i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, gradonačelnica Kruiševca Jasmina Palurović, predsednica opštine Čićevac Mirjana Krkić i direktor Javnog vodoprivrenog preduzeća Srbijavode Goran Puzović.