Predsednica Opštinske izborne komisije o izborima na teritoriji Paraćina

Predsednica Opštinske izborne komisije o izborima na teritoriji Paraćina

Danas se u Srbiji održavaju parlamentarni kao i izbori za odbornike u 65 lokalnih samouprava, među kojima je i Paraćin.

Nakon preseka u 10 sati u paraćinskoj opštini utvrđena je izlaznost od 6,3 odsto odnosno glasalo je 2 hiljade 947 birača.

Na biračkim mestima, kojih u paraćinskoj opštini ima 55, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti do sada, kaže Aleksandra Antić, predsednica Opštinske izborne komisije.

Na glasačkom listiću za lokalnu skupštinu nalazi se zbirna izborna lista – ukupno pet lista za kandidate za odbornike, dok se na glasačkom listiću za parlamentarne izbore nalazi zbirna lista sa ukupno 18 proglašenih lista.

Glasački listić za parlamentarne izbore i za izbore u lokalnoj skupštini razlikuju se po boji. Predsednica OIK Aleksandra Antić dodaje da je prisutno 16 domaćih posmatrača sa ovlašćenjem i akreditacijom za praćenje izbornog procesa u Paraćinu, odnosno 319 stranih posmatrača sa ovlašćenjem za praćenje izbornih procesa na području Republike Srbije.

Predsednica OIK objasnila je i šta u slučaju kada se u tom vreme na biralištu nalaze birači koji još uvek nisu glasali. Podsećamo na snazi je izborna tišina i ona traje sve do 20 sati kada se zatvaraju biračka mesta.