Predavanje „Moje zdravlje, moje pravo” povodom Svetskog dana zdravlja

Predavanje „Moje zdravlje, moje pravo” povodom Svetskog dana zdravlja

Prvu nedelju aprila studenti Akademije vaspitačko – medicinskih strukovnih studija u Ćupriji tradicionalno posvećuju zdravlju uoči obeležavanja Svetskog dana zdravlja 7. аprila. Ovim povodom sproveli su niz aktivnosti koje nastavljaju i tokom vikenda. Rukovodilac odseka medicinskih studija Biljana Ilić govorila je na koji način studenti učestuju u obležavanju Svetskog dana zdravlja.

U okviru obeležavanja nedelje zdravlja, organizovana su predavanja na temu zaštite zdravlja medicinskih radnika. Studenti tačnije predstavnici svakog departmana održali su kratko izlaganje, a ovom prilikom njima se obratila i Ivana Nikolić, glavna sestra Doma zdravlja u Ćupriji.

CIlj obeležavanja Svetskog dana zdravlja čiji je slogan „Moje zdravlje, moje pravo” je značaj prevencije i informisanje građana o pristupu zdravstvenim uslugama, obrazovanju, informacijama, čistoj vodi za piće, čistom vazduhu zdravoj ishrani, kvalitetnom stanovanju, pristojnim uslovima rada i životne sredine. Studenti Akademije vaspitačko – medicinskih strukovnih studija u Ćupriji promociju zdravih navika nastavljaju i za vikend, tačnije u subotu.

U okviru ove nedelje, Akademiju će posetiti i đaci medicinske škole koji će imati prilike da se bliže upoznaju sa ovom ustanovom i smerovima koji mogu upisati nakon završetka srednje škole. Završna aktivnost za ovu ustanovu biće proglašenje najboljeg postera u ponedeljak, 8. Aprila.