Postavljanje panela za odbranu od poplava

Postavljanje panela za odbranu od poplava

Na osnovu dojave iz JP Srbijavode direktor ovog preduzeća Goran Puzović i komandant Štaba za vanredne situacije Vladimir Milićević zajljučili su da nadležne službe postave barijere za odbranu od poplava. 

Iako vodostaj Crnice nije na kritičnom nivou paneli su postavljeni radi preventive jer se narednih dana očekuju obilne padavine, rekao je tokom akcije za Kanal M član štaba Saša Ružić.

– Dolaze nam kišni dani, cela zemlja ulazi u crvenu zonu što znači da će 24 časa neprekidno padati kiša. Da bismo bili sigurni mi smo danas napravili akciju u kojoj učestvuju ekipe iz Vodoprivrede Ćuprije i Požarevca, preduzeća Transkop i dve ekipe iz JKP Crnica, kaže Ružić.

Postavljeni paneli sa obe strane reke će štititi grad od velikih voda, a u ovoj akciji učestvuje 50 ljudi.

Akcijom koordiniraju članovi Štaba za vamredne situacije, jedan deo “donjeg” parka je ograđen, a prisutni su i pripadnici policije.

Do kraja dana očekuje nas promenljivo oblačno i sveže vreme za ovo doba godine, povremena kiša i lokalni pljuskovi. U petak hladno sa kišom i pljuskovima, a obilnije padavine očekuju se u prvom delu dana. U subotu takođe hladno sa kišom, a razvedravanje tek u nedelju.