Poplavljena domaćinstva u Sikirici kod Paraćina

Poplavljena domaćinstva u Sikirici kod Paraćina

Tokom jutra izlila se Jovanovačka reka u selu Sikirica kod Paraćina i ugrozila nekoliko domaćinstava u ovom selu. Jedan od njih je Siniša Ivanišević kog smo zatekli na putu između plastenika u kojima je sadio povrće koji su sada pod vodom.

Velika Morava je od Sikirice udaljena nekih pet kilometara, a u kojoj meri se Jovanovačka reka izlila svedoče još neki uznemireni meštani ovog sela.

Voda samo što nije prodrela u dom Srboljiuba Jovanovića. Iako nema useva koji su pod vodom voda je na svega nekoliko centimetara od njegovog kućnog praga.

Nakon što su prethodne noći branili nekoliko domaćinstava od vode iz iste Jovanovačke reke u Drenovcu, nadležne ekipe, članovi Štaba za vanredne situacije i Dobrovoljnog vatrogasnog društva i ovog jutra bili su na terenu.

Ružić kaže da je situacija u Drenovcu i dalje kritična.

Zbog velikih padavina tokom prethodnih dana vodostaj Velike Morave znatno je porastao, a voda se u slivu ove reke izlila na saobraćajnicu na putu ka Raševici iz pravca Čepura kod Paraćina. Uprava za investicije i JKP Paraćin juče su obavestili Paraćince da su zatvorili ovu saobraćajnicu koja ni rano jutros i negde oko 14 časova u nedelju takođe nije bila u funkciji za motorna voziila.

Ako su pojedini sugrađani na društvenim mrežama pisali komentare kako su uspeli da prođu ovom deonicom u toku kasnog popodneva u subotu, naša ekipa je ustanovila da je saobraćaj u prekidu o čemu svedoče i naše fotografije.