Paraćinac Predrag Milošević pobedio koronu

Paraćinac Predrag Milošević pobedio koronu

Predrag Milošević drugooboleli Paraćinac od korona virusa nakon skoro tri nedelje borbe sa ovom bolešću vratio se svojoj porodici. On je u noći između 14. i 15. marta osetio prve simptome praćene blago povišenom temperaturom i suvim kašljem. Tek nakon četiri dana kada je telesna temperatura premašila 38, Predrgu koji je zaposlen u autoprevozničkom preduzeću, se zdravstenо stanje pogoršava.

Ovaj Paraćinac se 19. aprila javlja u lokalnu ambulantu za respiratorne tegobe i biva premešten na Infektivno odeljenje OB Ćuprija. Nakon sumnje na inficiranje koronom i terapije koju je primio ubrzo je testiran. Usledila su dva dana velike neizvesnosti kao i saznanje da je pozitivan na novi korona virus.

Nakon spotvrde da je oboleo Miloševića transportuju na Infektivnu kliniku u Kragujevcu gde je ležao u istoj sobi sa prvoobolelim iz Paraćina Pavetom Sekulovićem. Nakon dodatnih analiza Predrag kaže kako je počeo da prima terapiju hlorokina i tableta koje se koriste u lečenju malarije i HIV-a nakon čega se osećao bolje.

Ta noć je bila jedna od najtežih u životu ovog 35-ogodišnjeg Paraćinca. On kaže da je odmah ujutru njegovo zdravstveno stanje bilo bolje, da je nastavio da prima terapiju i na preporuku stručnjaka iz Kine prebačen na odeljenje pulmologije gde su se nalazili pacijenti sa lakšim simptomima. Tačno dve nedelje od datuma prijema u Kragujevcu, Milošević je nakon dva negativna nalaza otpušten iz bolnice.

Predrag kaže da ne zna kako se inficirao korona virusom, da je to bio veliki udarac za njega, porodicu i bliske prijatelje ali da saznanje da je oboleo nije želeo da krije. Iako je smatrao da mu je organizam jak i da će se izboriti sa koronom kao sa običnim gripom, u jednom trenutku se uplašio za svoj život.

Otac dvoje dece kaže kako mu je teško palo to što je bio odvojen od porodice, da se već vratio normalnom životu i da je nastavio da radi. Dodaje kako pored porodice duguje veliku zahvalnost prijateljima, medijima i kolegama na poslu na velikoj podršci tokom prethodnih nedelja. On je stekao imunitet, ne može da inficira drugu osobu i podvači kako želi da pomogne stručnjacima u borbi sa koronom. Zato će donirati krvnu plazmu tačno 21 dan nakon drugog negativnog testa na covid-19.