Paraćinac Dušan Krstić u dresu reprezentacije polovinom jula na Evropskom prvenstvu u skyrunningu

Paraćinac Dušan Krstić u dresu reprezentacije polovinom jula na Evropskom prvenstvu u skyrunningu

Narednog meseca će na Prokletijama biti održano Evropsko prvenstvo u skyrunningu na kojem će nastupiti jedan naš sugrađanin.

Ako se sećate pre nekoliko meseci smo predstavili našeg mladog uspešnog sugrađanina koji sportsku i profesionalnu karijeru gradi u Novom Sadu.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u skyrunningu. Prvenstvo će biti održano na Prokletijama od 14. do 16. jula, a ja ću nastupati na trci Vertikalni kilometar čija je dužina 3.5km, a visinska razlika starta i cilja 1100m. Držite nam palčeve, a mi ćemo sigurno dati sve od sebe da dostojno predstavimo našu zemlju, napisao je Krstić na društvenoj mreži facebook.

Kanal M je Dušana Krstića i njegove sportske rezultate sugrađanima predstavi početkom godine. Podsećamo, Krstić ima 25 godina i atletiku je počeo da trenira 2008. u paraćinskom SFS Borcu, a paralelno sa ovim sportom i plivanje.

Pored toga što se veoma uspešno bavi atletikom i planinskim trčanjem Dušan je nakon završene Gimnazije u rodnom gradu diplomirao na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu.

Trenutno na ovom fakultetu radi kao asistent, a upisao je i doktorske studije.Kao jedan od najbržih u svojoj generaciji odlučio je da takozvana kraljica sportova bude njegov hobi u kojem je veoma uspešan. Nakon što je upisao fakultet menja sredinu i 2022. postaje član atletskog kluba Apatin.