Paraćinac Dušan Krstić trčao trku na 10 km u Monte Karlu

Paraćinac Dušan Krstić trčao trku na 10 km u Monte Karlu

Paraćinski atletičar Dušan Krstić osvojio je 13. mesto na trci odnosno Festivalu trčanja u Monte Karlu. On je u kneževini postavio odlično vreme od 33:35 i bio među najboljima od blizu 3000 učesnika.

Blago klizava staza i malo sparno vreme nakon dvodnevne kiše, ipak su uticali da u zadnja 2km, tokom kojih uvek skupim snage da pojačam, sada ispustim lični rekord za 9 sekundi. Mala žal što je falilo tako malo za PB, ali ipak, s obzirom na okolnosti, moram biti prezadovoljan. Neverovatna atmosfera i puno brzih trkača, napisao je ovaj Paraćinac na društvenim mrežama.

Trku “Monaco Run Gramaglia” organizuje Atletski savez Monaka i ona je održana po 14. put.

Podsećamo, Kanal M je prethodnih meseci u nekoliko navrata pisao o ovom sjajnom mladom momku koji godinama poduže standarde u zahtevnim atletskim disciplinama na gotovo svim krajevima sveta i često je i u reprezentativnom dresu.

Ovaj Paraćinac sa nepunih 26 godina je već uradio mnogo. Pored toga što se veoma uspešno bavi atletikom i planinskim trčanjem Dušan je nakon završene Gimnazije u rodnom gradu diplomirao na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu. Trenutno na ovom fakultetu radi kao asistent, a upisao je i doktorske studije.

Ukoliko već niste, upoznajte Dušana Krstića u jednoj od naših priča.