Ove godine za Časni krst na Grzi plivalo preko 80 učesnika

Ove godine za Časni krst na Grzi plivalo preko 80 učesnika

Više od 80 hrabrih plivača učestvovalo je na ovogodišnjem Bogojavljenskom plivanju za Časni krst na Grzi. Oni su plivali deonicu dugu 33 metra, što simbolizuje godine koje je Isus Hrist imao u vreme stradanja, a kao i prethodnih godina ova manifestacija nije bila takmičarskog karaktera. Među njima našlo se i šest žena, a neke od plivača pitali smo koji put učestvuju i zašto.

Plivanje za časni krst organizovano je petu godinu zaredom, a ove godine prijavio se rekordan broj plivača iz Paraćina i okolnih gradova, rekao je Vladan Vučković, direktor Turističke organizacije Paraćin.

Plivanje je organizovano po takozvanom ruskom stilu, pa je bilo dovoljno da plivači samo doplivaju do krsta i nazad na obalu. Iako je bilo revijalnog karaktera, svim učesnicima dodeljene su majice i zahvalnice nakon toga.

Ovogodišnji organizatori plivanja za Časni krst su GG „Odbranimo Grzu” i Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Paraćin. Njihovi predstavnici kažu da je odziv iz godine u godinu veći, te se nadaju da će tako ostati i narednih godina.