Otvaranje turnira u malom fudbalu Fair Play Bošnjane 2020

Otvaranje turnira u malom fudbalu Fair Play Bošnjane 2020

Za osamnaesti po redu turnir u malom fudbalu „Fair Play Bošnjane 2020“ prijavljeno je 19 ekipa. Nakon sinoćnjeg izvlačenja parova poznato je u kojoj grupi će igrati prijavljene ekipe, a prve utakmice biće odigrane u petak.

Sistem takmičenja je koncipiran tako da prvoplasirane ekipe iz svake od pet grupa direktno prolaze u četvrtfinale, kao i najbolja drugoplasirana ekipa. Ostale drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraju razigravanje do popunjavanja broja ekipa u četvrtfinalu. Nakon toga igra se eliminaciona faza koja podrazumeva po jednu utakmicu na ispadanje – četvrtfinale, polufinale i finale koje će biti održano početkom avgusta.

Devetnaest prijavljenih ekipa čine najbolji fubalski igrači opštine Paraćin, a tu su i ekipe iz Ćuprije, Jagodine i Kruševca. Među onima koji su nekada i sami igrali turnir je i Boban Lazić iz ŠF „Vuk“ čiji su fudbaleri učestvovali na otvaranju takmičenja.

Ovaj turnir se za 18 godina postojanja može pohvaliti dugom tradicijom, ali i određenim nivoom takmičenja koji podrazumeva kvalitetne lopte i pehare, vrhunske sudije i veliki nagradni fond.

Otvaranje ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu „Fair Play Bošnjane 2020“ je nakon izvlačenja parova simbolično označeno vatrometom u kome je uživalo nekoliko desetina okupljenih meštana Bošnjana i drugih delova opštine. Početak turnira su, pored članova Škole fudbala „Vuk“, svojom igrom upotpunili i članovi KUD-a „Abrašević“.