Oštećen mobilijar na igralištima za decu u Paraćinu

Oštećen mobilijar na igralištima za decu u Paraćinu

Fotografije navodno pokradenog mobilijara sa najnovijeg dečijeg igrališta u naselju Jagodnjak kruže po društvenim mrežama prethodnih dana. Tragom ove priče obišli smo igralište i primetili da na mobilijaru nema većih fizičkih oštećenja, ali da zaista nedostaju ljuljaške i delovi inventara, koji ipak nisu pokradeni.

U Paraćinu se često događa da nepoznati počinioci lome deo inventara na dečijem igralištu i u Parkiću haliću, parku u MZ Dankovo, drvene kućice u blizini vrtića i igrališta za decu u osnovnim školama. Naši sugrađani koji šetaju kejom svedoci su da se klupe ili žardinjere neretko nađu u reci a Vojislav Vasić kaže kako svaki ovakav slučaj opštinske vlasti prijave policiji.

Vasić je apelovao na počinioce da ne ponavljaju ovakva dela jer time narušavaju izgled određenih delova grada i uništavaju imovinu namenjenu deci, ali i oštećuju budžet opštine koji bi mogao da bude usmeren na nova, a ne popravku starih igrališta. Inače, u ovom trenutku privodi se kraju izgradnja dečijih igrališta sa mobilijarima na desetak lokacija na čitavoj teritoriji Opštine Paraćin.

Osim u gradu igrališta sa mobilijarima su završena ili su u fazi izgradnje u Čepuru, Trešnjevici, Plani i Buljanu.