Oslikavanje dvorišta vrtića Bambi

Oslikavanje dvorišta vrtića Bambi

Oblak, cvet, žaba i bubamara, neki su od crteža koji će klincima u vrtiću „Bambi“ služiti kao poligon za igru i vežbanje koordinacije pokreta. Deca obožavaju da se igraju napolju, a šareno dvorište i igrokazi u njemu su tu da ih još više podstaknu na fizičku aktivnost. Njihova današnja „meta“ bile su gume koje su u parovima farbali u nekoliko različitih boja. Sudeći prema osmesima da dečijem licu, bilo im je veoma zanimljivo da sa vaspitačicama učestvuju u farbanju i većina njih već ima ideju šta će sa tim gumama uraditi.

Iako svako od njih ima posebnu želju, od guma će njihove vaspitačice verovatno napraviti gusenicu, bunar ili još neki poligon.

Ovi mališani nisu ofarbali samo gume, već i svoje ruke, kosu i odeću, ali sve to sa osmehom na licu, jer su imali priliku da sami urede izgled svog poligona za igru.

Iz Bambija poručuju kako planiraju da naprave još više ovakvih akcija, da poligone za igru učine šarenijim i iskoriste prostor koji imaju i u zadnjem delu dvorišta. Sugrađani koji dovode svoju decu ili unuke u vrtić, mogu i da predlože neku novu ideju i na taj način daju doprinos u stvaranju lepšeg okruženja za igru ovih dečaka i devojčica.