Obilazak učenika Mašinske škole televiziji Kanal M

Obilazak učenika Mašinske škole televiziji Kanal M

U okviru predmeta “Audio-video uređaji i sistemi,” učenici Mašinsko-elektrotehničke škole su posetili televiziju Kanal M. Tokom ove edukativne posete, učenici su imali priliku da se upoznaju sa savremenom televizijskom opremom, tehnikama produkcije, i procesom emitovanja programa. 

Vođeni stručnjacima iz oblasti televizijske produkcije, učenici su prošli kroz sve faze rada televizije, od snimanja i montaže do finalne obrade i emitovanja. Posebna pažnja posvećena je praktičnom radu, gde su učenici mogli da primene svoje teorijsko znanje na konkretne zadatke, kao što su podešavanje kamera, rukovanje audio-opremom i rad u montaži. Ova poseta je bila izuzetno korisna za učenike, jer su imali priliku da vide kako funkcioniše televizijska stanica iznutra i da dobiju uvid u moguće karijerne puteve u industriji audio-video tehnologija.

 Na kraju posete, učenici su izrazili zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu i edukativnom iskustvu koje će im svakako pomoći u daljem obrazovanju i budućim profesionalnim izazovima. Profesor koji predaje ovaj predmet je istakao važnost ovakvih praktičnih iskustava za učenike, jer im omogućavaju da bolje razumeju i primene znanja stečena u učionici. Ovakve posete motivišu učenike i inspirišu ih da se dalje usavršavaju u svojoj oblasti. Televizija Kanal M je još jednom pokazala da je otvorena za saradnju sa obrazovnim institucijama i da podržava mlade ljude u njihovom profesionalnom razvoju.