Obeležena godišnjica od početka poslovanja staklare Hrastnik

Obeležena godišnjica od početka poslovanja staklare Hrastnik

U prostorijama Srpske fabrike stakla održana je konferencija za medije povodom prve godišnjice otkako je ovu fabriku preuzela slovenačka kompanija Hrastnik.Ovim povodom generalni direktor SFS Paraćin i Vaider grupe Peter Čas predstavio je ključne razvojne tačke tokom prve godine poslovanja i trenutnih aktivnosti vezanih za prvu razvojnu fazu modernizacije proizvodnje.

Realizacija razvojnih planova u Paraćinu ima i širi uticaj na celokupnu srpsku staklarsku industriju, jer služi kao pokretač industrije i znanja, što će doprineti povećanju dodatne vrednosti i konkurentnosti lokalne privrede, istakao je ovom prilikom generalni direktor Peter Čas.

Na konferenciji je govorio i predsednik Privremenog organa  opštine Paraćin Vladimir Milićević koji je ovom prilikom istakao koliko je SFS značajna investicija za Paraćin. Milićević se osvrnuo i na Muzej staklarstva koji će upotpuniti značaj ove fabrike.

Predstavljeni su i brojni projekti saradnje sa lokalnom zajednicom u Paraćinu, koji uključuju donaciju 5.000 flaša za vodu svim učenicima osnovnih i srednjih škola. Takođe, paraćinska staklara doniraće 21 računar učenicima lokalnih škola, biće dodeljeno i 20 kadrovskih stipendija, a prvu je danas potpisao i apsolvent mašinskog fakulteta Lazar Ignjatović.

Podsetimo, Fabrika stakla „Hrastnik“, slovenačko preduzeće za razvoj i proizvodnju staklene ambalaže preko svog vlasnika Global Glass, pre godinu dana preuzelo je staklaru SFS Paraćin.