Obeležen dan „Ratnih veterana Paraćin“

Obeležen dan „Ratnih veterana Paraćin“

Članovi „Ratnih veterana Paraćin“ obeležili su u nedelju dan udruženja. Nakon jutarnjeg okupljanja u crkvi Sveta Trojica u Paraćinu, članovi udruženja, prijatelji i brojni gosti okupili su se kod spomenika “Palim borcima u ratovima 1990-1999.” u neposrednoj blizini srednjoškolskog centra. Svi oni odali su počast svim učesnicima ratova devedestih godina, a posebno svojih saboraca iz Paraćina.

Nakon intoniranja srpske himne i minuta ćutanja palim srpskim borcima u ratovima devedesetih, vence su položili predstavnici opštine Paraćin kao i članovi još nekoliko udruženja palih boraca.

Udruženje građana učesnika ratova na području bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine osnovano je 7. Marta 2020. Kao UG „Ratnih veterana Paraćina“. Njihovi članovi promovišu patriotizam, rodoljublje i zaštitu prava i interesa ratnih veterana, članova njihovih porodica i porodica poginulih pripadnika Vojske Republike Srbije.

Društveni položaj ratnih veterana u Srbiji nije zadovoljavajuć poručili su predstavnici „Ratnih veterana Paraćin“. I pored toga često jedni drugima pomažu i bore se za bolji status u društvu.

Ovaj događaj uveličale su najmlađe članice Društva Petrus iz Zabrege pevale su pesmu Oj Kosovo, Kosovo, a članovi GKUD-a Abrašević odigrali su jedno tradicionalno srpsko kolo.