Novogodišnja predstava učenika OŠ “Branko Krsmanović” u Domu kulture Drenovac

Novogodišnja predstava učenika OŠ “Branko Krsmanović” u Domu kulture Drenovac

,,Jedna sasvim obična neobična Nova godina“ naziv je predstave koju su izveli učenici Osnovne škole ,,Branko Krsmanović“ iz isturenog odeljenja u Drenovcu.

Predstava je izvedena u Domu kulture u ovom selu, po tekstu nastavnice Srpskog jezika i književnosti Gordane Petrović koja je bila zadužena i za režiju i uz bezrezervnu pomoć nastavnice Engleskog jezika Tanje Stojković.

– Radnja predstave je u novogodišnjem duhu gde Deda Mraz nailazi na probleme globalnog zagrevanja kao i promene načina života. Međutim, u problem upadaju i pomoćnici Deda Mraza, irvasi i Snežna Kraljica  kao i meštani sela, starije generacije i mlađe. Deci su sneg i pokloni najviše potrebni, ali i odraslima koji se ponekad osećaju kao deca, kaže nastavnica Petrović i dodaje:

– U predstavi smo mogli da pogledamo kako su par drugara rešila problem snega i podele paketića.  Sneg  je u predstavi za razliku od trenutne realne situacije pao i svi su bili zadovoljni i srećni zbog toga. Sreća glumaca i igrača u predstavi  bila je toliko jaka da je ta sreća i zadovoljstvo bilo preneseno i na publiku koja je uživala te večeri, a posebno zadovoljstvo imali su organizatori tog događaja. Sve u svemu bilo je to lepo pretpraznično veče!

Ovom prilikom učenici, njihovi prijatelji i roditelji prikupljali su novac za nastavak lečenja Vuka Vasića iz Paraćina.