Novi skener u paraćinskoj Bolnici

Novi skener u paraćinskoj Bolnici

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije prof. dr Danica Grujičić posetila je paraćinsku Opštu bolnicu. Povod za posetu je puštanje u rad skenera koji je nedavno pristigao u bolnicu u našoj opštini. Nju su u krugu bolnice dočekali direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja, zaposleni i zamenik predsednika opštine Paraćin Milan Simić sa svojim saradnicima. Ovo je istorijski trenutak za sve pacijente jer će im skener omogućiti da u najkraćem roku dobiju jasne rezultate, a lekari će moći u potpunosti na pravi način da se posvete njihovom zdravlju.

Skener je obezbedilo Ministarstvo zdravlja u okviru programa Hitan odgovor Republike Srbije na kovid 19. Direktor Opšte bolnice Saša Bacić istakao je da će građani opštine Paraćin imati kvalitetnu zdravstvenu uslugu, dijagnostiku i lečenje u mestu u kom žive.

Pored skenera paraćinska bolnica ima i novi savremeni rendgen aparat koji je takođe danas pušten u rad.

Zajedno sa ministarkom, Opštu bolnicu u Paraćinu obišao je i dr Mirsad Đerlak državni sekretar Ministarstva zdravlja. On je čestitao Paraćincima na novom skeneru i rendgenu, istakavši značaj i važnost ovih aparata.

U nastavku posete Paraćinu, delegacija Ministarstva zdravlja  Republike Srbije na čelu sa ministarkom Prof. dr Danicom Grujičić posetila je i paraćinski Dom zdravlja. Ona je potom sa direktorkom ove zdravstvene ustanove dr Vesnom Vesić i predstavnicima lokanle samouprave obišla sve seoske ambulante na teritoriji opštine Paraćin, kako bio stekla kompletan uvid u stanje i opremnljenost ovih objekata od vitalnog značaja za zdravlje ljudi.