Nastavnica Violeta Milošević iz Paraćina osmislila najkreativniji sportski čas u Srbiji

Nastavnica Violeta Milošević iz Paraćina osmislila najkreativniji sportski čas u Srbiji

Violeta Milošević nastavnica fizičkog OŠ „Branko Krsmanović“ u Busilovcu autorka je najkreativnijeg školskog časa u Srbiji. Ona je ovaj uspeh ostvarila na konkursu Saveza za školski sport Srbije koji je realizovan u doba pandemije pred kraj 2020. godine. Da bi časovi fizičkog u novonastalim okolnostima bili zanimljiviji i raznovrsniji, Violeta je sa kolegama i uz asistenciju đaka, oslikala poligon u školskom dvorištu na kom se odvijala nastava.

Učenici 4. razreda ove škole Anja Maksimović i Jovan Nedeljković prenose svoje i utiske ostalih učenika iz razreda. Lako je zaključiti da su rado odlazili na čas fizičkog koji im je bio veoma zabavan.

Pandemija korona virusa je u velikoj meri uticala na kvalitet nastave, a to se posebno odrazilo na fizičko vaspitanje. Stoga su nastavnici bili na „slatkim mukama“ na koji način realizovati nastavu u novonastalim okolnostima. Tokom leta i jeseni bilo im je lakše jer su časove mogli da održavaju u dvorištu, a tokom zimskih meseci poštuju meru distanciranja u sali sa fizičko.

Miloševićeva tokom prethodnih godina u školi sprovodi dodatne fizičke aktivnosti kroz projekat Saveza za školski sport Srbije „Sport u škole“ namenjen učenicima od 1. do 4. razreda. Smatra da su fizički aktivnija deca srećnija, zdravija, bolje usvajaju znanja i nastoji da to postane njihov stil života.

Osim zanimljivih ideja i aktivnosti na časovima fizičkog, nastavno osoblje učestvuje u brojnim aktivnostima sa svojim učenicima. U školi se već godinama organizuju sekcije glume, plesa, šaha, radionice novinarstva, a tu su i planinarske ture po okolnim terenima.