Najpovoljnija rešenja za grejanje

Najpovoljnija rešenja za grejanje

Grejna sezona u Srbiji počela je 15. oktobra i većina građana već ima spremne energente za grejanje. Cene stalno variraju i svake godine postoji dilema na koji način obezbediti grejanje, a da bude najisplativije. Pitali smo naše sugrađane kako će se oni grejati ove zime.

Iako još uvek veliki broj Paraćinaca za grejanje koristi čvrsto gorivo, sve je više onih koji prelaze na gas ili pelet zbog toga što je takav način grejanja trenutno najjeftiniji.

Stamatović kaže da se u poslednje dve godine veliki broj građana u opštini Paraćin odlučuje za grejanje na gas upravo zbog njegove cene. Najveća investicija kod uvođenja gasa je priključak i oprema, ali i tu se očekuju povoljnije cene.

Pored toga što je najjednostavnije za korišćenje, grejanje na gas je trenutno najisplativije rešenje na duže staze. Za veću uštedu, najbolje je u startu investirati u bolju opremu.

Grejanje pomoću TA peći i ostalih uređaja koji troše struju isplati se možda za manje prostorije i domaćinstva do 50 kvadrata. Stamatović procenjuje da će se u narednih  5 godina znatno  povećati broj domaćinstava koji će instalirati kotao za gas, a da će grejanje na drva, uprkos tome što se jedino isplati ako imate svoju šumu, biti u velikoj meri prisutno još najmanje desetak godina.