Mural Dragoslava Mihailovića biće izrađen po predlogu umetnice Marije Radosavljević Komarac iz Paraćina

Mural Dragoslava Mihailovića biće izrađen po predlogu umetnice Marije Radosavljević Komarac iz Paraćina

Rad paraćinske umetnice Marije Radosavljević Komarac proglašen je za najbolji na konkursu Ustanove kulture u Ćupriji za mural na temu lika i dela Dragoslava Mihailovića.

„Ona je priložila predlog kompozicije sa portretom Dragoslava Mihailovića i elementima likovne interpretacije motiva romana „Kad su cvetale tikve“ u vidu stilizacije venca od lišća i cvetova tikve koji obavija lik pisca. Njen predlog se osim lične impresije književnog stvaralaštva pisca izdvaja i jasnom demonstracijom slikarske veštine što je u skladu sa tehničkim propozicijama konkursa. Predlog Marije Radosavljević Komarac se likovno i tematski po kvalitetu izdvaja od ostalih predloga i stručni žiri na osnovu konkursne dokumentacije i priloga smatra da bi ona uspešno i verodostojno realizovala predloženu ideju za mural“, napisano je u obrazloženju stručnog žirija.

Ovaj konkurs organizovala je Ustanova kulture u Ćupriji u skladu sa realizacijom kros-sektornog projekta stvaranja estetskog identiteta grada. Mural na temu lika i dela Dragoslava Mihailovića prvi je u nizu za grad tematski značajanih murala, predviđenih za realizaciju na strateški odabranim lokacijama tako da na kraju budu obuhvaćeni kulturno-turističkom ponudom grada.