Mladi harmonikaš Nikola Simić iz Paraćina dobitnik brojnih nagrada

Mladi harmonikaš Nikola Simić iz Paraćina dobitnik brojnih nagrada

Trinaestogodišnji Paraćinac Nikola Simić do sada je osvojio više od 60 nagrada na harmonikaškim takmičenjima. On je samo u 2021. godini osvojio 12 prvih mesta u kategoriji starijih pionira i dueta, dečaka starijih od 15 godina. Kraljevo, Leskovac, Petrikovac, Jagodina, Ivanovo i Bela Crkva samo su neka od mesta na kojima je ovaj virtuoz na harmonici oduševio žiri.

Nikola je prvi put nastipio kao podrška članovima KUD-a Abrašević iz Paraćina. Osnovne tehnike sviranja naučio je na privatnim časovima, da bi kasnije upisao Muzičku školu „Milenko Živković“ u Paraćinu. Zbog školskih i obaveza ali privatnih časova harmonike, slobodnog vremena ima vrlo malo. Pored roditelja i brojnih članova šire porodice, Nikolina najveća podrška su školski drugovi.

Nikola svira dugmetaru i kaže da je kod izbora harmonike najbitnije da se čuje, oseti zvuk i boja tona. Dnevno vežba i po nekoliko sati, a kao i svaki harmonikaš, tako i on ima svog idola.

Za kratko vreme Nikola Simić je svoju sobu ispunio brojnim diplomama, zahvalnicama i peharima. Osim na takmičenjima, on je učestvovao i na mnogim humanitarnim koncertima, a neretko je i gost na nastupima velikih harmonikaša poput Borka Radivojevića, Mirka Kodića i drugih.