Mlada fudbalerka Rina nastavlja tradiciju porodice Balduini

Mlada fudbalerka Rina nastavlja tradiciju porodice Balduini

Već sa šest godina znala je da želi da se bavi fubalom, a tri godine kasnije u FK “Vuk” iz Paraćina, Rina Balduini igra reme uz rame sa ostalim dečacima iz tima. Osim zadovoljstva i sreće koju joj pruža ovaj sport, nije moguće zanemariti i njen talenat o kojem svedoče svi koji su imali prilike da vide njeno umeće sa loptom. Talenat za ovaj sport nasledila je od svojih predaka koji su svojevremeno bili uspešni sportisti.

Kao i svaki ljubitelj fudbala ova devetogodišnja devojčica ima svoje omiljene fudbalere. Navija za Crvenu zvezdu, a iako još uvek mala, Rina ima planove za budućnost.

Rinini roditelji sa ponosom prepričavaju kako se kod nje razvila ljubav prema fubalu. Ističu kako se sve desilo spontano tako da su odmah znali da je to ono pravo. Pored Rine su i njeni ukućani zavoleli ovaj sport. Ona je uspešan sportista, a u školi ređa petice.

Njen trener Aleksandar sa ponosom govori kako je ona jedna od najboljih igrača u svojoj grupi i ističe da poseduje izuzetan potencijal da jednog dana zaigra za poznatije klubove.

Interesantna je činjenica da se ove godine navršava tačno jedan vek od kada je Rinin pradeda Đovani Balduini u Bor doneo prvu fubalsku loptu i zaigrao za prvi tim ovog grada kao dvanaestogodišnji dečak. 40 godina kasnije njen deda Arnoldo Balduini takođe pravi svoje prve fudbalske korake u istom fudbalskom klubu. U Rininim genima je svakako postojao trag fubalske lopte, a  ova mlada devojčica je pravi primer da su neke stvari u životu suđene. Svoje fudbalske korake će nastaviti, a već sada možemo reći da je ponos cele svoje porodice i naslednica talenta svojih predaka.