Ministarstvo za brigu o selu poklonilo minibus opštini Rekovac

Ministarstvo za brigu o selu poklonilo minibus opštini Rekovac

Đaci, penzioneri, sportisti i svi ostali meštani opštine Rekovac imaće na raspolaganju minibus koji su dobili na poklon od Ministarstva za brigu o selu. Jedan od 18 minibuseva ukupne vrednosti 120 miliona dinara prevoziće putnike iz okolnih sela do Rekovca i nazad potpuno besplatno. Ovim povodom opštinu Rekovac posetio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić  koji se i sam provozao u novom minibusu.

Donacija u vidu minibusa najviše će značiti đacima koji su do sada pešačili do škole u drugom selu. To potvrđuje učiteljica OŠ „Dušan Popović“ u Belušiću iz izdvojenog odeljenja u Dragovu kao i predsednik te mesne zajednice.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević izrazio je zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu na donaciji i dodao je da će minibus u velikoj meri olakšati kretanje posebno meštanima sela do kojih nema redovnih autobuskih linija.

Vozeći se u novom minibusu levačkim krajem, ministar Krkobabić je prokomentarisaoprelepu prirodu Rekovca i njegove okoline. Primetio je da postoji veliki broj napuštenih kuća, te je pozvao mlade bračne parove i poljoprivrednike da učestvuju u programu naseljavanja seoskih kuća koji ovo ministarstvo finansira.

Ova donacija se odnosi i na turiste jer će i oni moći besplatno da se prevezu ovim krajevima prilikom posete Levču.