Mini olimpijske igre u Hali sportova

Mini olimpijske igre u Hali sportova

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda paraćinskih osnovnih škola pokazali su nam svoju fizičku spremnost na Mini olimpijskim igrama, koje su održane u Sportsko-rekreativnom centru „7. juli“. Na ovom opštinskom takmičenju oko 150 đaka takmičilo se u prelaženju prepreka na poligonima. Jedno je sigurno, odlično su se zabavili, a mi smo ih pitali da nam opišu kako su doživeli ovaj dan.

Apsolutni pobednik Mini olimpijskih igara u Paraćinu je OŠ „Momčilo Popović“. Naime, učenici ove škole su pobedili u kategoriji prvi i drugi razred u mešovitim ekipama, kao i u kategoriji trećeg razreda kod dečaka i devojčica. Organizator Mini olimpijskih igara je Savez za školski sport Paraćin u saradnji sa paraćinskom Halom sportova.

Učenici Osnovne škole „Momčilo Popović“ nekoliko godina unazad nose titulu državnog prvaka. Nakon opštinskog pobednike ovog takmičenja, čeka odlazak na Okružno.

Mini olimpijske igre se u Paraćinuodržavaju već 15 godina, a o njihovom značaju i popularnosti govori sve veći broj dece koja se takmiče, rekao je Darko Bajkić, profesor fizičkog vaspitanja i koordinator Saveza za školski sport u Srbiji.