Milan Marković promovisao dve knjige u Kulturnom centru

Milan Marković promovisao dve knjige u Kulturnom centru

U Kulturnom centru u Paraćinu održana je promocija knjiga Milana Markovića „55. Granični bataljon – Prizren“ i „Đeneral Veljko Radenović“.  Ovo su dve od deset knjiga koje je Milan objavio, a u svakoj od njih preovladava ratna i vojna tematika.   Knjiga „55. Granični bataljon – Prizren“ govori o graničnom području prema Albaniji i odbrani koju je tada imala srpska vojska.

Druga knjiga je zapravo biografija slavnog policijskog komandanta Veljka Radenovića i njegovom velikom doprinosu koji je pružio tokom svog rada kao oficir srpske policije.

Ova dela su već predstavljena mnogobrojnoj publici u Beogradu, Nišu i Kuršumliji, a napisana su još 2019. godine. Kako kaže autor Milan Marković ove teme i događajimoraju ostati upamaćeni, pogotovo moraju ostati zabeleženi napori pojedinaca. Po knjizi o Đeneralu Veljku Radenoviću podignut je i spomenik u Kruševcu, na šta je autor ovih knjiga izuzetno ponosan.O Milanu Markoviću i njegovim knjigama na promociji govorio je predsednik udruženja ratnih vojnih invalida opštine Paraćin Saša Spasojević.

Ova promocija otpočela je minutom ćutanja i nastavljena uz pesmu naše sugrađanke Vasilije Šećapnović, nakon čije izvedbe su autor i njegovi gosti govorili o temama knjiga „55. Granični bataljon – Prizren“ i „Đeneral Veljko Radenović“.  Milan Marković Rođen je  06. juna 1958. godine u selu Konjuševac, opština Podujevo, Kosovo i Metohija, Republika Srbija. On je pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan sa više medalja i ordena. Objavio preko 50  radova u mnogim javnim glasilima i državnim institucijama.