Meštani sela Lebina grade dom svom komšiji

Meštani sela Lebina grade dom svom komšiji

Humani ljudi sela Lebina nadomak Paraćina ovih dana vrše poslednje pripreme za početak radova na izgradnji novog doma za svog komšiju Gorana Nikolića. Stara kuća u kojoj i dalje boravi više nije bezbedna za stanovanje nakon nedavnog urušavanja krova. Zato su meštani ovog sela pokrenuli akciju da Goranu sagrade novi životni prostor a dobar deo materijala obezbedile su komšije i mnogobrojni donatori.

Komšije već nedeljama prikupljaju materijal, planiraju radove i nisu se ni u jednom trenutku dvoumili oko pomoći.

Kuća će biti sagrađena na postojećem temelju u dvorištu Gorana Nikolića. Izgradnja bi trebalo da počne u subotu, novi Goranov dom imaće površinu od oko 50 kvadrata i trebalo bi da bude gotov za dvadesetak dana.

Gorana Nikolića su roditelji iz Starog Bračina doveli u Lebinu sa svega 10 godina kako bi čuvao babu koja je pre nekoliko godina preminula, kažu njegove komšije. Dodaju da živi sam u veoma lošim uslovima i bez gotovo ikakvih primanja. Goran 38 godina, teško i nerazgovetno govori ali njegovi prijatelji kažu kako je dobar i vredan čovek.

Mnoge komšije i imućniji Paraćinci su se već pridružili akciji i donirali materijal i besplatan prevoz. Inicijator ove akcije Željko Miletić kaže da je svaki vid pomoći dobrodošao i dodaje da ukoliko neko od naših sugrađana želi da pomogne to može uraditi ukoliko kontaktira njega lično putem društvene mreže FACEBOOK ili na broj telefona – 060/0-518-708.