Mašinsko – elektrotehnička škola ulazi u program dualnog obrazovanja

Mašinsko – elektrotehnička škola ulazi u program dualnog obrazovanja

Mašinsko – elektrotehnička škola prva i jedina u Paraćinu od naredne godine ulazi u program dualnog obrazovanja sa tri obrazovna profila. Ovim povodom delegacija Kancelarije za dual na čelu sa direktorkom prof. dr Gabrijelom Grujić  i njenim saradnicima kao i predstavnici Privredne komore  Šumadijskog i Pomoravskig okruga, posetili su preduzeće Jablanica  –  Trans DOO kao i SFS sa kojima će ostvariti saradnju kroz ovaj program. Ona je, tokom posete, govorila o benefitima dualnog obrazovanja.

U saradnji sa  lokalnim kompanijama, učenicima u našem gradu će biti omogućeno  učenje kroz rad. Firme koje su ušle u program su Jablanica Trans DOO, Moravacem i Srpska fabrika stakla. Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga istakao je da je uspešna implementacija dualnog obrazovanja doprinela investicionoj atraktivnosti okruga te da su do sada u ovaj sistem uspešno uključene kompanije iz Jagodine, Svilajnca i Ćuprije.

Ovom prilikom organizovan je obilazak prostorija Mašinsko – elektrotehničke škole i radni sastanak u cilju unapređivanja zajedničke saradnje. Direktor ove obrazovne ustanove Igor Jevtić rekao je da su se godinama pripremali za program dualnog obrazovanja i dodao da se nada još većem broju novih učenika u narednoj školskoj godini.

Dualno obrazovanje je deo sistema srednjeg obrazovanja i vaspitanja u kome se, kroz teorijsku nastavu i vežbe u školi i učenje kroz rad kod poslodavca stiču, usavršavaju i izgrađuju znanja, veštine i sposobnosti i stavovi, odnosno kompetencije u skladu sa standardom kvalifikacije i planom i programom nastave i učenja.