Marko Radovanović ovog  leta na Svetskom prvenstvu u orijentiringu

Marko Radovanović ovog leta na Svetskom prvenstvu u orijentiringu

Orijentiring nije ni blizu popularan sport poput recimo fudbala, košarke, plivanja pa na kraju krajeva i tenisa. Ipak to ne znači da treba da zaobilazimo uspehe naših sugrađana u ovom sportu, a pravi primer za ovu tezu je Marko Radovanović član Orijentiring kluba Paraćin. Ovaj momak je dugogodišnji reprezentativac Srbije i jedan od najboljih mladih takmičara u zemlji što je još jednom potvrdio i selektor nacionalnog tima.

Radovanović je u svojoj karijeri već nastupao na Svetskom prvenstvu ali u konkurenciji juniora u Turskoj septembra 2021. godine. Prvi poziv u selekciju Srbije dobio je 2016. godine i to kao mlađi junior sa svega 15 godina.

Bio je vicešampion Srbije u dugim distancama, član ekipe koja je osvojila i odbranila titulu štafetnog prvaka zemlje, a nacionalni Savez ga je pre oko godinu dana proglasio za najboljeg mladog orijentirca u Srbiji.

Marko je vredan momak i radnik jer je već dugo zaposlen u jednoj lokalnoj kompaniji. Trenira svakodnevno kako bi održao formu i status elitnog takmičara i samim tim opravdao status reprezentativca.

Sezona za orijentirce počinje već ovog vikenda. Prvo takmičenje biće održano u okolini Beograda, a liga bi trebalo da počne marta meseca u Smederevskoj Palanci na jezeru Kudreč.