Lekari Opšte bolnice Ćuprija neguju sećanje na preminulog kolegu Gorana Ivankovića

Lekari Opšte bolnice Ćuprija neguju sećanje na preminulog kolegu Gorana Ivankovića

Čovek vedrog duha, uvek raspoložen, spreman za konsultacije i pomoć pacijentima doktor Goran Ivanković nije uspeo da pobedi korona virus i jedan je od prvih srpskih lekara koji su izgubili život u doba pandemije korona virusa. Naš Paraćinac radio je na odeljenju urologije Opšte bolnice Ćuprija, bio omiljen među kolegama i uspešno gradio imidž poštovanog kolege i lidera odeljenja čiji je bio načelnik. Miloš Nešković njegov kolega sa odeljenja urologije u kratkoj emotivnoj izjavi govori o svom prijatelju kog se često seti i dan danas.

Tokom prvih nedelja od izbijanja pandemije korona virusa specijalista interne medicine Miloš Milenković i njegove kolege sa odeljenja nefrologije bivaju pozitivni na korona virus. Dobar deo njih imao je ozbiljne kliničke slike te su bili raspoređeni na lečenje u Beogradu. Sličan put prošao je i Goran Ivanković i to krajem marta 2020. godine kada je prvo bio inficiran koronom, potom i transportovan u bolnicu u Zemunu gde je i preminuo.

Osim doktora Gorana Ivankovića sa odeljenja urologije u Opštoj bolnici Ćuprija je preminula i Svetlana Vukčević specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posthumno je nagradio zlatnom medaljom za zasluge paraćinskog lekara, urologa dr Gorana Ivankovića. Ugledni specijalista radio je kao šef odeljenja urologije u ćuprijskog Opštoj bolnici. Osim toga što je bio vrsni stručnjak u svojoj oblasti, Ivanković je bio i istaknuti član Radio kluba „Kosmos“ u Paraćinu. Za vreme NATO agresije na našu zemlju sa ostalim radio amaterima Srbije je na svojoj radio stanici 87 dana danonoćno pratio nadletanja aviona.