Košarkaški savez Srbije predao sportska kolica za članove KKuK Tigar iz Paraćina

Košarkaški savez Srbije predao sportska kolica za članove KKuK Tigar iz Paraćina

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić i pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić uručili su danas u prostorijama „Kuće košarke“ troja sportska kolica za klupski nivo takmičenja košarke u kolicima igračima Kluba košarkaša u kolicima Tigar iz Paraćina.

Mislim da je urađena prava stvar između Ministarstva omladine i sporta i Košarkaškog saveza Srbije da se nabave ova kolica koja će vama košarkašima sigurno koristiti za dalji rad i treninge. Ovo je dobar primer kako treba da se pomaže svima i treba da bude primer ostalima… Želim vam da vas ovi rekviziti dugo služe i da u njima postižete vrhunske rezultate, rekao je gen. sekretar KSS-a Zlatko Bolić.

Poklon KSS-a primio je Nikola Kato, osnivač košarkaškog kluba u kolicima Tigar.

Kolica su osnova za bavljenje ovim sportom, ne samo za kvalitetnu igru nego i za popularizaciju i stvaranje novog kadra. Nadam se da je ovo samo prvi iskorak u toj saradnji između Ministarstva omladine i sporta i Saveza košarkaša u kolicima Srbije i članica saveza, kao i Košarkaškog saveza Srbije. Ova kolica su izuzetno skupa i teško da neki klub sam može da priušti njihovu nabavku. Hvala vam još jednom, opravdaćemo ono što smo do sada radili i raditi na tome da i košarka u kolicima bude broj jedan. Ako naši košarkaši mogu da budu na krovu sveta, mogu i košarkaši u kolicima, rekao je Kato.