Košarkaši Paraćina u subotu dočekuju Mladost u Hali sportova, košarkašice Karaburmu u nedelju

Košarkaši Paraćina u subotu dočekuju Mladost u Hali sportova, košarkašice Karaburmu u nedelju

Seniorski sastavi muškog i ženskog košarkaškog kluba Paraćin ovog vikenda će utakmice prvenstva igrati na domaćem terenu. Prvi će na parket Hale sportova košarkaši koji će sutra odnosno u subotu dočekati Mladost iz Atenice, mesta kod Čačka.

Ovo će biti prilika za novu pobedu košarkaša Paraćina jer su gosti nešto lošiji na startu prvenstva jer imaju skor 2 pobede i 4 poraza naspram domaćina koji je polovičan 3/3. Utakmica 7. kola Prve Reg. lige Zapad će u Hali sportova u Paraćinu početi od 18.30.

U ostalim mečevima ovog kola sastaju se: Plana – Mileševac, Zekas75 – Jagodina i Napredak Junior – Ivanjica. Na tabeli vodi Plana sa skorom 4/2 i ukupno 10 bodova koliko imaju i Jagodina, Napredak Junior i Ivanjica.

Sa druge strane i košarkašice će igrati na domaćem terenu samo što će u nedelju imati zantno teži posao i pokušaće da pobede Karaburmu iz Beograda što će biti možda i nemoguća misija. Naime, lider na tabeli gostuje u Paraćinu u nedelju od 15.30 u utakmici 6. kola Druge lige Srbije nakon dve nedelje pauze u šampionatu. Paraćin nije dobro počeo novu sezonu i ima samo jednu pobedu i 4 poraza od starta prvenstva.

U preostalim mečevima ovog kola sastaju se: Ljubovija – Vršac, Proleter – SDP Radnički, RAS – Srbobran, ČA Basket – Proleter 023 i Radnički B. – Rudar. Na tabeli nakon 5 odigranih kola vodi Karaburma sa skorokm 3/2 koliko ima i Radnički iz Beograda. Treća je ekipa RAS iz Beograda sa skorom 4/0 ali i utakmicom manje koliko ima i Proleter 023.