Konferencija za medije Ujedinjene demokratske opozicije Paraćin

Konferencija za medije Ujedinjene demokratske opozicije Paraćin

U prostorijama Ujedinjene demokratske opozicije Paraćin održana je konferencija za medije, a građanima se obratio prvi na ovoj listi Nemanja Jovanović. Lista ove grupe građana na lokalnim izborima se ipak neće naći na glasačkom listiću na lokalnim izborima u Paraćinu 17. decembra, a Jovanović je sugrađima obrazložio razloge za takvu odluku nadležnih. On je rekao da su predstavnici vlasti i opozicije ujedinili i poništili jedinu pravu opozicionu listu koja je kako je dodao, pretila da im pomrsi konce.

Nakon proglašenja liste kaže Jovanović, pojedini članovi OIK-a su uložili prigovore i dodao da su njeni članovi kao i predsednica bili pod velikim pristiskom prozrokovani napadima na društvenim mrežama.

Jovanović je naglasio da je ovo pirova pobeda onih koji su ih onemogućili da učestvuju u izbornom procesu. Dodao je da ova grupa građana ima razloga za slavlje i optimizam pa i pored toga što neće biti u mogućnosti da budu birani, nastavljaju svoj politički angažman u Paraćinu i da su praktično već počeli pripreme za neke naredne lokalne izbore.